Ο Προβοκάτορας

Το φορολογικό κόλπο του (ανύπαρκτου) ΠΑΣΟΚ για να εισπράττει την κρατική ενίσχυση…

Το φορολογικό κόλπο του (ανύπαρκτου) ΠΑΣΟΚ για να εισπράττει την κρατική ενίσχυση…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσίευση των ισολογισμών των κομμάτων την εβδομάδα που πέρασε έφερε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας (όχι βεβαίως για τα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γι΄ αυτά  δεν υπάρχουν χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) την τριτοκοσμική κατάσταση στο πολιτικό μας σύστημα με τα υπέρογκα χρέη της ΝΔ (435 εκατ. ευρώ και του ΠΑΣΟΚ (405 εκατ. ευρώ).

Βλέπουμε ένα νομικό πρόσωπο- εν προκειμένω ένα κόμμα– επειδή όφειλε στις τράπεζες και στην εφορία και δεν μπορούσε να εισπράττει την κρατική ενίσχυση, δήλωσε ότι… κλείνει και την επόμενη άλλαξε όνομα και με νέο ΑΦΜ συνέχισε να εισπράττει δημόσιο χρήμα.

Προηγουμένως είχε αλλάξει… άλλα δυο ονόματα, εξ ου και καταθέτει… τέσσερις ισολογισμούς!

Αυτό το κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ. Επί Φώφης Γεννηματά χρεοκόπησε και επειδή δεν μπορούσε να κάνει συναλλαγές μετονομάσθηκε σε… ΚΙΝΑΛ, τάχα για πολιτικούς λόγους. Αν το έκανε μια επιχείρηση ο επιχειρηματίας θα πήγαινε στη φυλακή.
Υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη αυτό το κόμμα προσποιείται ότι ονομάζεται…ΠΑΣΟΚ. Αλλά για το κράτος τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει: η επιχορήγηση πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ, που υποτίθεται ότι καταργήθηκε , για να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ.

Προκύπτει άλλωστε από τον τελευταίο ισολογισμό που κατατέθηκε ως …ΚΙΝΑΛ. Το οποίο ισχυρίζεται ότι δίνει μέρος της κρατικής αποζημίωσης για να αποπληρώνει κάτι από τα τραπεζικά χρέη ενός «κλειστού» κόμματος – του ΠΑΣΟΚ.
Τι να αποπληρώσει με ένα υποπολλαπλάσιο των 750.000 ευρώ της ετήσιας κρατικής ενίσχυσης που λαμβάνει ως… ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει και υποχρεώσεις από τα άλλα ονόματα: «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και «Ελιά».

Και για τα τέσσερα κόμματα που είναι ένα – ή ένα, με τέσσερα ονόματα- κατατέθηκαν ισολογισμοί, από το ίδιο λογιστήριο και με τις ίδιες υπογραφές.

Παρά τις αλλαγές ονομάτων- σαν τους μπουκαδόρους του Τσιφόρου- τα χρέη αυξάνονται -και έφτασαν στα 405 εκατ. ευρώ- η Πολιτεία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια σε μια κυλιόμενη κομπίνα και σε κανέναν δεν καταλογίζεται καμία ευθύνη.

Προφανώς, επειδή και στο «αδελφό» κόμμα, τη ΝΔ, τα ίδια συμβαίνουν. Απλώς εκεί δεν έστησαν κομπίνα με τα ΑΦΜ. Τα χρέη τους ξεκίνησαν ως ΝΔ και έφτασαν στα 435 εκατ. ευρώ με το ίδιο όνομα .
Ούτε στην τελευταία τριτοκοσμική χώρα δεν θα μπορούσαν να συμβούν αυτά.

Από ieidiseis.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X