Ο Προβοκάτορας

Βασίλης Οικονόμου. Ο πολιτικός που άλλαξε 6 κόμματα και απέτυχε να εκλεγεί… δήμαρχος Ωρωπού!

Βασίλης Οικονόμου. Ο πολιτικός που άλλαξε 6 κόμματα και απέτυχε να εκλεγεί… δήμαρχος Ωρωπού!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Τη…δόξα του Άρη Πορτοσάλτε φαίνεται ότι ζήλεψε ο βουλευτής ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος λογικός άνθρωπος την κατάπτυστη, προκλητική και χυδαία δήλωσή του, σε εκπομπή της ΕΡΤ – αναφερόμενους στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ – ότι ”δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του”.
Η ασύλληπτη δήλωση του κ. Οικονόμου, του ”γυρολόγου της πολιτικής” όπως τον αποκαλούν στη βουλευτική ”πιάτσα” προκάλεσε – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – έντονη δυσαρέσκεια ακόμη και στο Μαξίμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Οικονόμου προκαλεί προβλήματα με δηλώσεις του στην κυβέρνηση και φαίνεται πως ο πρωθυπουργός ”τον έχει στη μπούκα”.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία 80′ και ήταν ”πουλέν” του μακαρίτη Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος τον προώθησε να γίνει βουλευτής.
Τον Απρίλιο του 2011 ο κ. Οικονόμου διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε με τον έτερο διαγραφέντα Γιάννη Δημαρά το κόμμα ”Άρμα Πολιτών”. Λίγο αργότερα συνεχίζοντας το πολιτικό ”καρουσέλ” του, ίδρυσε άλλο κόμμα κι έγινε πρόεδρος στους ”Ελεύθερους Πολίτες”.
Συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και δύο χρόνια αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε για να ιδρύσει την πολιτική κίνηση ”Δημοκρατικός Σύνδεσμος”.
Αφού ψήφισε ως ανεξάρτητος τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας (εξελέγη ο Προκόπης Παυλόπουλος, επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ) ο Αντώνης Σαμαράς του ”εξαργύρωσε” την ψήφο και τον συμπεριέλαβε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2015 δίνοντας το πολιτικό ”φιλί της ζωής”. Ο κ. Οικονόμου στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη οριακά βουλευτής στην περιφέρειά του την ανατολική Αττική, ”μια ανάσα” από την Α’ επιλαχούσα Βάσω Κόλλια.
Σήμερα ο κ. Οικονόμου, προφανώς σε πλήρη σύγχυση αντιλαμβανόμενος ότι πλησιάζει το οριστικό βουλευτικό του τέλος, προέβη σε αυτή τη δήλωσε που προκάλεσε ”καταιγίδα” αντιδράσεων. Και λέμε για πολιτικό τέλος, γιατί η Νέα Δημοκρατία αναμένεται όχι μόνο στις επόμενες εθνικές κάλπες να χάσει μία έδρα στην ανατολική Αττική, αλλά ήδη οι ”μνηστήρες” έχουν αυξηθεί με την προσθήκη του Στέλιου Πέτσα και της Σοφίας Ζαχαράκη οι οποίοι είναι εν ενεργεία υπουργοί και κάθε άλλο παρά τυχαία τους ρίχνει στην ανατολική Αττική ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον κ. Οικονόμου, ο οποίος αποκάλεσε ουσιαστικά τσαμπατζήδες χιλιάδες οικογενειάρχες, συνταξιούχους και εργαζόμενους ή ανέργους που αδυνατούν αντικειμενικά να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος.
Αποκομμένος πλήρως από τη ζοφερή πραγματικότητα και τα προβλήματα της κοινωνίας ”ο πολλά βαρύς” κ. Οικονόμου με τη σημερινή του δήλωση υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη, όπως σχολιάζουν πολιτικοί κύκλοι και δεν θα βρει ούτε την ψήφο του αν ο πρωθυπουργός τον ξαναβάλει στο ψηφοδέλτιο της ανατολικής Αττικής, όπου οι μόνοι που έχουν κλειδωμένη την καρέκλα τους στη βουλή είναι ο Μάκης Βορίδης και (αν ξανακατέβουν  γιατί παραμένει άγνωστο έως τώρα) η Γεωργία Μαρτίνου και ο Γιώργος Βλάχος.
Κι επειδή όλα έχουν σημασία στην πολιτική το δημοσιογραφικό αρχείο του ”Προβοκάτορα” έχει τον κ. Οικονόμου ως αποτυχημένο παταγωδώς να εκλεγεί… δήμαρχος Ωρωπού στις δημοτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2010.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X