Παρασκήνιο

Απέτυχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να πείσει τα ΜΑΤ – Αρνούνται να πάνε στα γήπεδα

Απέτυχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να πείσει τα ΜΑΤ – Αρνούνται να πάνε στα γήπεδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απέτυχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου να πείσει τα ΜΑΤ σε συνάντηση που είχε με τους τους εκπροσώπους τους. Του διεμήνυσαν ότι δεν είναι σεκιουριτάδες. Ετσι τώρα σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι «σχέσεις» μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ και της πολιτικής ηγεσίας .

Και αυτό διότι μετά το βαρύτατο τραυματισμό άντρα των ΜΑΤ στου Ρέντη εκατοντάδες αστυνομικοί ζητούν την απεμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα. Πιο συγκεκριμένα, ζητούν να μην είναι εφεξής υπό την ευθύνη της Αστυνομίας η φύλαξη του εσωτερικού των γηπέδων και οι έλεγχοι στις θύρες.

 

«Δεν είμαστε σεκιουριτάδες. Εάν γίνουν επεισόδια τότε να επεμβαίνουμε. Όχι όμως να πηγαίνουμε εκεί και να δεχόμαστε επιθέσεις», αναφέρουν.

Το αίτημα του προσωπικού των ΜΑΤ είχε διαβιβαστεί προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εδώ και πολλά 24ωρα. Αυτός είναι ο λόγος που το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΑΤ. Η συνάντηση αυτή, εντούτοις, κατέληξε -κατά πληροφορίες- σε αδιέξοδο.

 

Μάλιστα, υπήρξαν στιγμές έντασης κατά τις οποίες διαμηνύθηκε στον υπουργό ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. διότι «τα ΜΑΤ θα συνεχίσουν να είναι το εξιλαστήριο θύμα».

Η άρνηση των ΜΑΤ να πάνε στο γήπεδο

mat_gipedo_pao1_4bd29.jpg

Το αποτέλεσμα ήταν μόλις λίγες ώρες μετά, το απόγευμα της Πέμπτης, έξι διμοιρίες να αρνηθούν να μεταβούν στο γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου είχαν υπηρεσία εξωτερικά του σταδίου.

Χρειάστηκε η «πυροσβεστική παρέμβαση» του Γαδάρχη για να πειστούν μετά από ώρα να πάνε στο γήπεδο. Δύο είναι τα στοιχεία που προβληματίζουν την ηγεσία της Αστυνομίας.

 

Το πρώτο αφορά στη ψυχολογία του προσωπικού των ΜΑΤ που είναι καταρρακωμένη, καθώς ένας συνάδελφός τους εξακολουθεί να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο χωρίς ακόμα να φαίνεται κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας για την υγεία του.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε μία τέτοια μονάδα της Αστυνομίας, όπως είναι τα ΜΑΤ, η ψυχολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς απαιτείται απόλυτη ψυχραιμία κατά την άσκηση του καθήκοντός τους.

 

Το δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει ανώτατους αξιωματικούς αφορά στο γεγονός ότι τα ΜΑΤ το επόμενο διάστημα θα κληθούν να εκτελέσουν υπηρεσία σε μία σειρά από γήπεδα. Με δεδομένο ότι η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό έχει καταλήξει σε αδιέξοδο, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τη στάση των διμοιριών το επόμενο διάστημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X