Οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση για την αστυνομική βία στους πλειστηριασμούς

Οι «53» ξαναχτύπησαν στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, με αφορμή τα επεισόδια της Τετάρτης.

Σε κείμενό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κυβερνώντος κόμματος  επισημαίνουν ότι:

« Θέτουμε  σκληρά και σοβαρά ερωτήματα, και κυρίως το ερώτημα εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής.

Γνωρίζουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο η απάντηση είναι καταφατική, όμως αυτό δεν αρκεί, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα).

Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή.

Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.

Δραγασάκης: Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ