Οικονομία

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Ιούνιο

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Ιούνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νοικοκυριά και επιχερήσεις αύξησαν τις καταθέσεις τους στις ελληνική τράπεζες τον Ιούνιο.  Η αύξηση ήταν  771 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα οι συνολικές καταθέσεις να διαμορφωθούν στα 120,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 1,9% από 1,5% τον Μαϊο του 2017. Από την άλλη πλευρά, ο ετήσιος ρυθμός χρηματοδότησης μειώθηκε στο -1,8% από -1,6% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Οπως προκύπτει απο τα στοιχεία της ΤτΕ, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 4,2% από 4,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 950 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 334 εκατ. ευρώ το Μάιο του 2017.

Αρνητική ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2017, κατά 1.116 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 94 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο -4,6% από -5,0% τον προηγούμενο μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X