Οικονομία

ΚΕΠΑ: Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών

ΚΕΠΑ: Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και των γραμματέων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη σήμερα (8/4/2024) από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στις αμοιβές των ιατρών από τότε που συστάθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα ποσά, μετά την αύξηση, προσαυξάνονται κατά τρία ευρώ ανά περιστατικό που εξετάζεται εκτός έδρας του εξετάζοντος ιατρού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΕΠΑ και την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη πρόσφατα ΚΥΑ, με την οποία θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ιατρών, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό τους, αλλά και προσθέτοντας νέες ειδικότητες.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε τα εξής: «Για πρώτη φορά, ενισχύουμε το προσωπικό των ΚΕΠΑ 13 χρόνια, μετά τη σύστασή τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν μόνο 500 ιατροί στα ΚΕΠΑ. Ο περιορισμένος αριθμός τους σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένουν να περάσουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να καθυστερεί η διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας.».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X