Οικονομία

Air France: Συνεχίζεται το… σοκ! Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας

Air France: Συνεχίζεται το… σοκ! Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το 25% των πτήσεων της Air France εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί σήμερα, Δευτέρα 23.04.2018. Κι αυτό διότι συνεχίζεται για 10η ημέρα η απεργία του προσωπικού της εταιρείας. Κύριο αίτημα το εξής… απλό: Οι μισθολογικές αυξήσεις!

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 65% των πτήσεων μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων.

Αυτές θα γίνουν από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Υπολογίζεται επίσης ότι θα γίνει κανονικά και το 85% των δρομολογίων μικρών αποστάσεων.Οι τελευταίες από το αεροδρόμιο Ορλί και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.

Στην σημερινή απεργία αναμένεται ότι θα συμμετάσχει το 28% των πιλότων. Αλλά και το 20% (ένας στους πέντε) των αεροσυνοδών.

Η Air France κάνει διαπραγατεύσεις αλλά…

Την Παρασκευή η εταιρεία ξεκίνησε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα ώστε να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που μέχρι στιγμής της έχουν κοστίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ.

Πού και πώς θα δηλωθούν τα εισοδήματα από ενοίκια – Τι ισχύει για τα ανείσπρακτα

Ο Ζαν-Μαρκ Ζανϊγιάκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας Air France KLM και πρόεδρος της Air France έχει δηλώσει ότι αν αποτύχουν οι συνομιλίες δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, δέκα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της εταιρείας ανακοίνωσαν μετά από μια άκαρπη συνάντηση με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα, ότι θα διευρύνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X