Οικονομία

Η Airtickets απέλυσε 180 εργαζόμενους από το γραφείο της στην Αθήνα

Η Airtickets απέλυσε 180 εργαζόμενους από το γραφείο της στην Αθήνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα βήμα πριν από το λουκέτο βρίσκεται η Airtickets η οποία αποτελούσε για χρόνια ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ελληνικής start up.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γνωστή εταιρεία αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Μετά σχεδόν δύο δεκαετίες, η επιχείρηση που επένδυσε πρώτη στο online travel στην Ελλάδα αναγκάζεται να προβεί σε απολύσεις και αλλαγές στο εσωτερικό της. H εταιρεία που διατηρούσε γραφεία και στη Ρουμανία είχε προ μηνών απολύσει και τους εκεί εργαζόμενους. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα απολύθηκαν και 180 εργαζόμενοι από τα γραφεία των Αθηνών.

Φαίνεται λοιπόν πως ο όμιλος Tripsta (travelplanet24 και airtickets) έχει πλέον εισέλθει στην τελική ευθεία της “ζωής” του, παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη “πανηγυρίζουν” για την έξοδο της χώρας από την εποχή των Μνημονίων και το τέλος της κρίσης…κάτι που δεν φαίνεται στην πραγματική αγορά.

Η μαύρη τρύπα

Η είδηση της κατάρρευσης της Airtickets – Tripsta έπεσε σαν κεραυνός στην αγορά καθώς μέχρι και το τέλος του 2017 δεν υπήρχαν σημάδια που να έδειχναν την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες του eretikos η διοίκηση μετά από πληροφορίες που είχε για μαύρη τρύπα που είχε δημιουργηθεί στα ταμεία της ζήτησε την συμβολή μίας εκ των Big 4 ελεγκτικών εταιρειών που επιβεβαίωσε πριν από μερικές εβδομάδες την ύπαρξη του προβλήματος.

Ενώ έγινε προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή στην δεύτερη πατρίδα του δημιουργού της εταιρείας, στην Ολλανδία, χωρίς όμως αίσιο τέλος. Καθώς ο κ. Μπρίνκμανν έβλεπε τα χειρότερα να έρχονται επέλεξε να καλύψει πρώτα τους εργαζόμενους της εταιρείας του.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X