Οικονομία

Ανεβαίνει το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές

Ανεβαίνει το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, οι τιμές του πετρελαίου, με τις τιμές του Brent, να βρίσκονται πάνω από τα 70 δολάρια.

Οι τιμές αυξάνονται στις αγορές από τις προσδοκίες των επενδυτών για την συνέχιση του προγράμματος του ΟΠΕΚ για την μείωση των εξαγωγών πετρελαίου και το 2019, υπό τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σαουδικής Αραβίας.

Ρόλο παίζει και η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά και την συνεχιζόμενη μείωσης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

[Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι δυσαρεστημένη εξαιτίας της πρόσφατης πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, αλλά την αποδέχεται ως φυσική συνέπεια της επιφυλακτικής στάσης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, όσον αφορά την οικονομική προοπτική και δεν βλέπει κανέναν λόγο να αναλάβει δράση για να μειώσει την ισοτιμία του ευρώ, δήλωσαν τρεις πηγές στην ΕΚΤ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το ασθενέστερο δολάριο -έχει υποχωρήσει κατά 4% έναντι του ευρώ από τις αρχές του Μαρτίου και κατά 6% μέσα στον τελευταίο χρόνο- μειώνει τον πληθωρισμό που οφείλεται στις εισαγωγές στην ευρωζώνη και καθιστά πιο δύσκολο για την ΕΚΤ να αυξήσει τις τιμές, καθώς έχει καταγραφεί επανειλημμένα αρνητικός πληθωρισμός στην Eυρωζώνη.]

Παράλληλα, από σήμερα ενεργοποιούνται στην Ασία οι πωλήσεις, των πετρελαϊκών συμβολαίων της Σανγκάης, δημιουργώντας την δυναμική μιας νέας σταθεράς, στον καθορισμό των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 66,06 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 18 σεντς ή 0,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, αυξήθηκαν κατά 29 σεντς ή 0,4% στα 70,74 δολάρια το βαρέλι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X