Οικονομία

Ανεβαίνουν οι ευρωαγορές αναμένοντας την… αντι-Μέι!

Ανεβαίνουν οι ευρωαγορές αναμένοντας την… αντι-Μέι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνται σήμερα, Τρίτη 23.07.2019, οι ευρωαγορές ενώ η στερλίνα σημειώνει πτώση εν μέσω ανησυχίας πως ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στο +0,62% και τις 390 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,17% στις 12.430 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,45% στις 5.592 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,67% στις 7.565 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,73%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,87%.

Η στερλίνα χάνει 0,38% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με τους επενδυτές να να αναμένουν το αποτέλεσμα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Το κυβερνών κόμμα της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινώσει ότι είτε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson -που θεωρείται το φαβορί για την Downing Street- είτε ο υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt θα διαδεχτεί την Theresa May.

Αναθαρρούν οι ασιατικές αγορές για ΗΠΑ – Κίνα!

Κάποιοι συμμετέχοντες στην αγορά ανησυχούν ότι ο Johnson θα μπορούσε να βγάλει το Ην. Βασίλειο από την ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς μια εμπορική συμφωνία προκειμένου να ευχαριστήσει τα σκληροπυρηνικά μέλη του κόμματος που εναντιώνονται στην ΕΕ. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει την Ένωση έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου “ό,τι και να γίνει”.

Εξάλλου, οι μετοχές παγκοσμίως φαίνεται να βρίσκουν στήριξη στις προσδοκίες πως τόσο η ΕΚΤ όσο και η Fed ενδέχεται να μειώσουν σύντομα τα επιτόκια. Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 10 μονάδες βάσης την Πέμπτη, ενώ η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στα τέλη του μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X