Οικονομία

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το εμπόριο ξανά στο προσκήνιο

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το εμπόριο ξανά στο προσκήνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ασιατικές αγορές σήμερα, Τετάρτη 12.09.2018, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις αναφορές ότι η Κίνα θα επιδιώξει να ζητήσει άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Κι αυτό για να επιβάλει δασμούς στις ΗΠΑ.

Αυτό αποτελεί ξεχωριστή πρωτοβουλία και δεν αποτελεί μέρος της εμπορικής διένεξης που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πάντως ότι είναι έτοιμος να εγκρίνει ένα νέο πακέτο δασμών σε κινεζικές εισαγωγές 267 δισ. δολ. εάν το θεωρήσει αναγκαίο.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,3% στις 22.593,04 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες διολισθαίνοντας σε νέα χαμηλά 14 μηνών καθώς οδεύει για την έκτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%. Έπειτα, μάλιστα, από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Ο κλάδος της ενέργειας δίνει ώθηση μετά το χθεσινό άλμα των τιμών του πετρελαίου. Ο δείκτης Shenzhen Composite κερδίζει επίσης 0,2%.

Ντόναλντ Τραμπ: Πιο μόνος από ποτέ στο Οβάλ Γραφείο

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,2%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας χάνει 0,3%.

Απώλειες καταγράφουν και οι δείκτες σε Ταιβάν και Μαλαισία, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X