Οικονομία

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Απώλειες στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Aπώλειες καταγράφουν σήμερα, Τρίτη 02.10.2018, οι ασιατικές αγορές καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας φαίνεται να χειροτερεύουν.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Κάτι που φαίνεται μετά και την ακύρωση της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας James Mattis στην Κίνα, αργότερα τον Οκτώβριο.

Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,07% διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη που είχε σημειώσει. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 2,41%. Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές του κλάδου, συγκεκριμένα η HSBC και η China Construction Bank κινήθηκαν πτωτικά κατά 2%.  Οι υπόλοιπες κινεζικές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,23%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε πτώση  0,75%, πτωτικά έκλεισε και ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία 0,06%.

Στις εξελίξεις σχετικά με το εμπόριο υπενθυμίζεται πως ΗΠΑ – Καναδά συμφώνησαν για την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA). Για μια “ιστορική” συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία USMCA, η οποία θα αντικαταστήσει την συναφθείσα το 1994 NAFTA. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, η νέα συμφωνία θα γίνει “μηχανή παραγωγής θέσεων εργασίας” στη μεταποίηση, τη γεωργία, την τεχνολογία και τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X