Οικονομία

Απώλειες στις ευρωαγορές με το πετρέλαιο στο… μυαλό

Απώλειες στις ευρωαγορές με το πετρέλαιο στο… μυαλό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα, με κυρίαρχο όμως το “κόκκινο”, καταγράφονται σήμερα, Δευτέρα 24.04.2018, στις ευρωαγορές. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα, γεωπολιτικά και πετρέλαιο.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί οριακά καρά 0,03%. Ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,27%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,54%. Ο γαλλικός CAC κινείται σταθεροποιητικά. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,07%.

Στην περιφέρεια, ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,06%. Ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,23%. Ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,16%.

Στα εταιρικά νέα, σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της UBS Group, κυρίως λόγω των επιδόσεων της μονάδας διαχείρισης πλούτου. Τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας αυξήθηκαν 19% στα 1,51 δισ. ελβετικά φράγκα (1,55 δισ. δολάρια). Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα περίπου 7,70 δισ. φράγκα σε σχέση με τα 7,53 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο.

Μυτιληναίος: Έργο πνοής στη Νιγηρία αναλαμβάνει η ΜΕΤΚΑ! 23 Απριλίου 2018

Επίσης, μειώθηκαν 27% τα κέρδη της Koninklijke Philips από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, μετά τις χρεώσεις αναδιάρθρωσης, εξαγορών, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2017-2020.

Τέλος, στο 7,9% από το 8,8% μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της στην Deutsche Bank η ΗΝΑ Group, όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία, καθώς συνεχίζει να περικόπτει τις συμμετοχές της στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, με τη μετοχή της Apple να δέχεται έντονες πιέσεις, συμπαρασύροντας πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο. Ο Dow Jones σημείωσε απώλεις 200 μονάδων.  Αρνητικές διαθέσεις επικράτησαν και στις ασιατικές αγορές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X