Οικονομία

Ασιατικές αγορές: «Άλμα» μετά το 3X3 της Wall Street!

Ασιατικές αγορές: «Άλμα» μετά το 3X3 της Wall Street!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα… καταπράσινα σήμερα Πέμπτη 06.02.2020, οι ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας ότι η επιδημία του κοροναϊού θα περιοριστεί και μετά την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα μειώσει στο μισό τους δασμούς που έχει επιβάλει σε αμερικανικά αγαθά αξίας 75 δισ. δολ.

Από την Τετάρτη διαμορφώθηκε κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές εν μέσω αναφορών ότι ερευνητές σε Ευρώπη και Ασία σημειώνουν πρόοδο στην έρευνα για την αντιμετώπιση του ιού. Ωστόσο, ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα κάποια ειδική θεραπεία για τον κοροναϊό.

Τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 563, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν πλέον ξεπεράσει τα 28.000.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άλμα 2,4% στις 23.873,59 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 2,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 1,5% και ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο επίσης 1,5%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει ράλι 2,9%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 1,5% και 0,95%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 1%.

Το ράλι των ασιατικών χρηματιστηρίων ακολουθεί το χθεσινό άλμα των δεικτών της Wall Street, με την αμερικανική αγορά να συμπληρώνει τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X