Οικονομία

Δ. Βερβεσός για φορολογικά μέτρα: Τα χειρότερα που έχει περάσει ποτέ μία κυβέρνηση

Δ. Βερβεσός για φορολογικά μέτρα: Τα χειρότερα που έχει περάσει ποτέ μία κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα εξαπέλυσε ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Τόνισε ότι αυτά τα οποία καταδίκαζε η κυβέρνηση πριν τις εκλογές, περί της αύξησης των φορολογικών βαρών των ελεύθερων επαγγελματιών και κατήγγειλε τον κ. Κατρούγκαλο, τώρα έρχεται να εφαρμόσει χειρότερα φορολογικά μέτρα από αυτά που μας είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουμε διαφωνία αρχής», δήλωσε.

Ο ίδιος μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 Fm σχολίασε τα περί αλλαγών που φέρνει τελικά η ΝΔ στο νομοσχέδιο , παρά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη περί «επιθετικής ατζέντας» και «κόστους που δεν θα διστάσει να αναλάβει», ότι «εγώ βλέπω αντιφατικές πληροφορίες μεταξύ διαφόρων δημοσιευμάτων που διαρρέουν, δεν ξέρω αν είναι βάσιμα ή αβάσιμα» και πρόσθεσε:

«Σήμερα τελειώνει η διαβούλευση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση δεν έχει φέρει κάτι συγκεκριμένο να δούμε σε επίπεδο τροποποίησης. Εμείς για να κάνουμε οποιαδήποτε τοποθέτηση πρέπει να δούμε το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων, είπε πως «την Πέμπτη έχουμε συνεδρίαση, θα περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θα έχει φέρει η κυβέρνηση, αν έχει φέρει, και τα όργανα θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνοντας ότι ο δικηγορικός κλάδος έχει μια βασική αντίθεση με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αλλάζει την αντίληψή της για τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαρχαιωμένες μεθόδους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και για παραδοχή αποτυχίας.

«Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς θα πιάσει τη φορολογητέα ύλη η οποία της διαφεύγει αφού και έχει δηλώσει έτσι τη δημόσια αποτυχία της να εφαρμόσει τις σύγχρονες έμμεσες και άμεσες τεχνικές ελέγχου όπως mydata, τα pos. Καταφεύγει στην παλιά μέθοδο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτή που την έχει βγάλει από την εποχή του κ. Παλαιοκρασσά των αντικειμενικών τεκμηρίων φορολόγησης».

«Έχουμε μια διαφωνία αρχής προφανώς αναμένουμε τι τροποποίηση θα κάνει η κυβέρνηση αλλά η βασική μας αφετηρία είναι τελείως διαφορετική» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Τέλος, αναφορικά με τις ρυθμίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης, για τους δικηγόρους που διαταράσσουν τη συνεδρίαση ή επιδεικνύουν προσβλητική συμπεριφορά ο ίδιος σχολίασε ότι «καλό είναι να μιλάμε επί κειμένων και όχι επί δημοσιογραφικών πληροφοριών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X