Οικονομία

Δεν πτόησαν τις ευρωαγορές τα στοιχεία για τη μεταποίηση

Δεν πτόησαν τις ευρωαγορές τα στοιχεία για τη μεταποίηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με… πράσινο φόντο κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα, Δευτέρα 02.12.2019, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας και να παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 408,70 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,7% στις 13.328 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται με κέρδη 0,43% στις 5,929 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κερδίζει 0,44% στις 7.378 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,28%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +0,15%.

Η αγορά είναι “συντονισμένη” στις εξελίξεις γύρω από το διεθνές εμπόριο, καθώς ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να κλείσουν τη λεγόμενη πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας. Οι περισσότερες προσδοκίες συνέτειναν στο ότι οι δύο πλευρές θα πετύχαιναν μια συμφωνία για να αποφύγουν την επιβολή από τις ΗΠΑ επιπλέον δασμών 15% σε βάρος κινεζικών αγαθών αξίας 156 δισ. δολαρίων στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι δύο οικονομικές υπερδυνάμεις δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν στους όρους μιας περιορισμένης συμφωνίας.

Εθνική Ασφαλιστική: Το καλάθι είναι… μικρό και «ολοταχώς» για plan B

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο, αν και οι πληγείσες βιομηχανίες της ευρωζώνης ίσως να έχουν ανακάμψει, καθώς οι forward looking δείκτες φαίνεται να έχουν φύγει από το ναδίρ. Ο μεταποιητικός ΡΜΙ στην ευρωζώνη διαμορφώνεται χαμηλότερα των 50 μονάδων από το Φεβρουάριο, αλλά το επίπεδο του 46,9 στο οποίο διαμορφώθηκε ήταν υψηλότερο από το 45,9 του Οκτωβρίου και το 46,6 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Οι επιχειρήσεις

Σε επίπεδο κλάδου, πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου είναι ο κλάδος πρώτων υλών, δηλαδή εταιρείες με μεγάλη έκθεση στην Κίνα.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, ξεχωρίζει η γερμανική Lufthansa μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Qarar Airways να εξετάζει την εξαγορά μεριδίου στην εταιρεία. Η μετοχή της Lufthansa ενισχύεται σε ποσοστό 1,57%.

Παραμένοντας στη Γερμανία, η Deutsche Bank χάνει 2%. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να εντείνει τις έρευνες για το ρόλο της τράπεζας στο σκάνδαλο των 200 δισ. ευρώ με ξέπλυμα χρήματος στην Danske Bank.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X