Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αναμένεται η πληρωμή για τις αναστολές Απριλίου

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αναμένεται η πληρωμή για τις αναστολές Απριλίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον χρόνο αντίστροφα για να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους μετρούν οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ, οι συμβάσεις εργασίας των οποίων τέθηκαν ή βρίσκονταν σε αναστολή τον Απρίλιο.

Το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή τον Απρίλιο, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους γύρω στις 10 Μαΐου, τη δεύτερη δηλαδή Δευτέρα του μήνα.

Υπενθυμίζεται πως με τη δημοσίευση της ΚΥΑ που αφορά στην εφαρμογή έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, αναπροσαρμόστηκαν τα παραρτήματα με τους ΚΑΔ, κυρίως για το λιανεμπόριο.

Όσον αφορά στο δώρο του Πάσχα, σημειώνεται ότι σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, αυτό καταβλήθηκε αναλογικά τη Μεγάλη Τετάρτη.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε αναστολή από 1η Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους έως τις 31 Μαΐου.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας μέσω του «ΕΡΓΑΝΗ» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2021, βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας, θα πληρωθούν σε δύο δόσεις:

Η πρώτη θα καταβληθεί βάσει της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ, για όσες μέρες βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας.

Η δεύτερη βάσει του μισθού τους για όσο διάστημα εργάστηκαν. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου που καταβάλλεται από τον εργοδότη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X