Αποδράσεις

Εξωφρενικές τιμές για ξαπλώστρα σε 23 παραλίες

Εξωφρενικές τιμές για ξαπλώστρα σε 23 παραλίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απαγορευμένο όνειρο φαντάζουν για πολλές οικογένειες οι καλοκαιρινές διακοπές λόγω της ακρίβειας, του άλματος στα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και της βενζίνης και γενικότερα της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα εξωφρενικές είναι οι τιμές ενοικίασης ξαπλώστρας στις οργανωμένες παραλίες, ανεξάρτητα από το αν η επιχείρηση τηρεί ή όχι όλες τις προϋποθέσεις παραχώρησης χρήσης της παραλίας που προβλέπει ο νόμος, ζήτημα το οποίο άλλωστε βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά τις αντιδράσεις πολιτών στην Πάρο, στη Νάξο, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με ανακοίνωσή της, τον περασμένο Μάιο για την εκτόξευση των τιμών στην ενοικίαση ξαπλώστρας, τονίζοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος υπερβαίνει ακόμα και το κόστος της… διαμονής.

Κι όλα αυτά στις 22 Μαΐου, πριν ξεκινήσουν ουσιαστικά οι καλοκαιρινές διακοπές, που οι τιμές όπως όλοι γνωρίζουμε αυξάνονται δραματικά.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πραγματοποίησε έρευνα σε 13 παραλίες της Αττικής και 10 σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας για το κόστος ενοικίασης ξαπλώστρας. Τα αποτελέσματα είναι στην κυριολεξία εξωφρενικά, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται στο συνολικό ποσό το κόστος από έναν καφέ, ένα σνακ, έναν χυμό, το κόστος των οποίων είναι επίσης αναιτιολόγητα υψηλό.

Στις παραλίες της Αττικής το κόστος ενοικίασης ξαπλώστρας για 2 ενήλικες με 2 παιδιά ξεκινά από 21 ευρώ και φτάνει τα 150 ευρώ!

Αναλυτικά οι τιμές σε 13 παραλίες της Αττικής:

ΑΤΤΙΚΙ

Σαφώς χαμηλότερες είναι οι τιμές σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα, παραμένοντας ωστόσο σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας η χαμηλότερη τιμή σε ό,τι αφορά στην ενοικίαση ξαπλώστρας για μία οικογένεια καταγράφθηκε στο Πήλιο (15 ευρώ), ενώ η ακριβότερη στη Χαλκιδική (75 ευρώ).

Αναλυτικά οι τιμές σε 10 παραλίες της χώρας:

Ελλάδα, τιμές, ξαπλώστρες

«Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας θα παρακολουθεί, θα ελέγχει και θα αναδεικνύει όλες τις αντικαταναλωτικές πρακτικές απ’ όπου και αν προέρχονται. Επιδίωξή μας είναι να μην μείνει κανείς καταναλωτής απροστάτευτος!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ και επισημαίνει: «Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X