Οικονομία

Ευρωαγορές: Αγνοούν τους… τσαμπουκάδες Τραμπ – Κίνας και σημειώνουν κέρδη!

Ευρωαγορές: Αγνοούν τους… τσαμπουκάδες Τραμπ – Κίνας και σημειώνουν κέρδη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη άνω του 1% ξεκινούν τις συναλλαγές της Μεγάλγς Πέμπτης, 05.04.2018 οι ευρωαγορές. Κι αυτό εν μέσω αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα θα επιλέξουν να αποφύγουν την κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης. Ούτως ώστε, φυσικά, να μην πλήξουν τις οικονομίες τους.

Η κλιμάκωση της έντασης σε επίπεδο ρητορικής μεταξύ των δύο χωρών έχει επιβαρύνει την επενδυτική εμπιστοσύνη. Πυροδοτώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι ο πραγματικός αντίκτυπος των μέτρων στις οικονομίες δεν μπορεί ακόμα να αξιολογηθεί με ασφάλεια. Οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης παραμένουν ισχυρές.

Εξάλλου, και οι δύο χώρες έχουν ακόμα περιθώρια για να αλλάξουν την στρατηγική τους. Τα μέτρα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να περάσουν ένα διάστημα δημόσιας διαβούλευσης 60 ημερών.

Την ίδια ώρα και η Κίνα έχει ανακοινώσει ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα για τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα.

Διεθνείς αγορές: Τις παίρνει ο… τυφώνας του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας!

Έτσι κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,5% στις 373,04 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άλμα 1,8% στις 12.171,45 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 1,65% στις 5.227,55 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,3% στις 7.123,85 μονάδες.

Στιβ Μπάνον: Στον… αγύριστο η Wall Street!

Οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν σήμερα την προσοχή τους στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τις λιανικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X