Οικονομία

Ευρωαγορές: Ανοδικά με την… ελπίδα μιας εμπορικής συμφωνίας

Ευρωαγορές: Ανοδικά με την… ελπίδα μιας εμπορικής συμφωνίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη της τάξης του 1% κινούνται σήμερα, Παρασκευή 10.05.2019, οι ευρωαγορές καθώς η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα συνεχίζονται παρά την αύξηση των αμερικανικών δασμών στα κινεζικά προϊόντα διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν στο τέλος σε μια συμφωνία.

Η αμερικανική κυβέρνηση αύξησε τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. στο 25% από 10% προηγουμένως, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιεί για την επιβολή δασμών 25% σε αγαθά αξίας 325 δισ. δολ. που δεν φορολογούνται σήμερα.

Οι εμπορικές συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στην Ουάσινγκτον, αν και ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι δεν σχεδιάζει να αναστείλει την αύξηση των δασμών. Από την πλευρά του το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Λευκός Οίκος είχε προηγουμένως εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι προσπαθήσει να ακυρώσει προηγούμενες δεσμεύσεις του.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 378,89 μονάδες.

Ασιατικές αγορές: Ισχυρά κέρδη στην Κίνα παρά το… χτύπημα Τραμπ!

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1% στις 12.098,24 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,9% στις 5360,68 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 7.244,32 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν 1,5% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 0,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε σε 20,0 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το τοποθετούσαν στα 18,1 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X