Οικονομία

Ευρωαγορές: Εικόνα… μικτή με προβληματισμούς

Ευρωαγορές: Εικόνα… μικτή με προβληματισμούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μικρά πρόσημα ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές, μετά την επιβεβαίωση από πλευράς Κίνας ότι ο αντιπρόεδρος της χώρας θα παρευρεθεί στις εμπορικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον που έχουν προγραμματιστεί εντός εβδομάδας.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει οριακές απώλειες της τάξης του 0,02%. Στη Βρετανία, ο FTSE 100 που ξεκίνησε την εβδομάδα μία ημέρα αργότερα, λόγω της χθεσινής αργίας, υποχωρεί κατά 0,17%. Ο γαλλικός CAC σημειώνει οριακά κέρδη 0,02%, ενώ ο γερμανικός DAX βρίσκεται 0,12% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,47%, ο ισπανικός IBEX καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,37% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχωρεί κατά 1,45%.

Προσοχή! Αυτά αλλάζουν για απολύσεις, προσλήψεις και συντάξεις χηρείας!

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ευρωαγορές κατέγραψαν απώλειες εν μέσω του κλίματος ανησυχίας που επικράτησε μετά τις νέες απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δασμών που έχει επιβάλει σε κινεζικά προϊόντα.

Ωστόσο σήμερα, το υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρος τελικά θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ στις 9 και 10 Μαΐου, για διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις, διαψεύδοντας χθεσινές πληροφορίες περί ακύρωσης του ταξιδιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X