Οικονομία

Ευρωαγορές: Για την τρίτη ημέρα κερδών οδεύουν οι

Ευρωαγορές: Για την τρίτη ημέρα κερδών οδεύουν οι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν σήμερα, Τετάρτη 05.06.2019, οι ευρωαγορές διευρύνοντας το ανοδικό τους σερί στις τρεις συνεδριάσεις, στο θετικό κλίμα που ακολουθεί το ράλι των δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία μετά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του προέδρου της αμερικανικής Federal Reserve.

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν χθες άλμα άνω του 2% μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ ότι η Federal Reserve παρακολουθεί την κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης και θα μπορούσε να αναλάβει δράση εάν διαπιστώσει ότι η οικονομία εκτροχιάζεται.

Οι επενδυτές ερμήνευσαν τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη σαν ένδειξη ότι η Fed θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια εάν διαπιστώσει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας εξασθενούν λόγω της παρατεταμένης εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 374,01 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,3% στις 12.010,11 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 5.289,56 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.233,36 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,1% εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Κομισιόν δρομολογεί τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση της διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Markit έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα βελτιώθηκε ελαφρώς τον Μάιο στην Ευρωζώνη, αν και παρέμεινε σε σχετικά μέτρια επίπεδα.

Ασιατικές αγορές: Θετικό κλίμα μετά το ράλι της Wall Street

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI σκαρφάλωσε στις 51,8 μονάδες τον Μάιο από 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση που ήταν στις 51,6 μονάδες. Η τελευταία μέτρηση είναι η υψηλότερη των τελευταίων τριών μηνών.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Volkswagen AG ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει έως 4 δισ. ευρώ σε έργα ψηφιοποίησης έως το 2023, αν και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές έως 4.000 θέσεων εργασίας σε μονάδες εκτός της παραγωγής.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις θα γίνουν κυρίως στις διοικητικές μονάδες αλλά και στην παραγωγή. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας που θα σχετίζονται με τη ψηφιοποίηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X