Οικονομία

Ευρωαγορές: Ήπια και… πράσινα μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Ευρωαγορές: Ήπια και… πράσινα μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα… πράσινα συνεχίζουν οι περισσότερες ευρωαγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, 14.02.2020, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης σημείωσε μικρή άνοδο 0,1% το δ’ τρίμηνο του 2019 από το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι το γ’ τρίμηνο του 2019 το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,3%.

Με βάση τα τριμηνιαία στοιχεία, η Eurostat εκτιμά ότι η ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ για το 2019 διαμορφώθηκε στο 1,2%  για την Ευρωζώνη.

Ασιατικές αγορές: «Παράξενη» Παρασκευή με μικτή εικόνα

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από την Κίνα καθώς η χώρα συνεχίζει να ανακοινώνει ράγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν 121 νέους θανάτους από την επιδημία, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, αναθεωρήθηκε λόγω “διπλών καταχωρίσεων” και βρίσκεται πλέον στα 63.851. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των αλλαγών στην μεθοδολογία για την καταγραφή τους από τις κινεζικές αρχές, έπληξε την επενδυτική ψυχολογία, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξέλιξη της επιδημίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 431,57 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει κερδίζει 0,25% στις 13.779,17 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το δ’  τρίμηνο του 2019. Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας παρέμεινε αμετάβλητο το τελευταίο τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal για οριακή άνοδο 0,1%.

Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,14% στις 6.084,22 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 7.455,77 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,3%.

Πλούσια σε εταιρικά αποτελέσματα και η σημερινή μέρα, με τα ονόματα των Credit Agricole, Royal Bank of Scotland, EDF, AstraZeneca και Renault να ξεχωρίζουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X