Οικονομία

Ευρωαγορές: Ήπια μεν, ανοδικά δε

Ευρωαγορές: Ήπια μεν, ανοδικά δε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, 12.04.2019, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη εν αναμονή σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 386,92 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,4% στις 11.985,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,2% στις 5.497,31 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,35% στις 7.444,08 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακές απώλειες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,2% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, ενώ στην Ε.Ε. των 28 παρέμεινε αμετάβλητη. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή είχε αυξηθεί κατά 1,9% στην Ευρωζώνη και κατά 1,3% στην Ε.Ε. των 28.

Οι ασιατικές αγορές… περιμένουν!

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,4%, ενώ στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη, αυξήθηκε 0,4%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί αργότερα στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου των τραπεζικών κολοσσών JPMorgan Chase και Wells Fargo. Οι αναλυτές προειδοποιούν για ένα δύσκολο τρίμηνο, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων πιθανότατα θα αποτυπώνουν τον αρνητικό αντίκτυπο από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X