Οικονομία

Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές εν αναμονή της έναρξης των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας

Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές εν αναμονή της έναρξης των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωαγορές, με το “βλέμμα” στις υψηλού επιπέδου εμπορικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν σήμερα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα με “φόντο” τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται κοντά στη γραμμή εκκίνησης, καταγράφοντας άνοδο 0,1%, στις 380,69 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX είναι αμετάβλητος, στις 12.094 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται στο +0,34% και τις 5.517 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 7.179 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,32%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,06%. Στην Τουρκία, ο BIST 100 κινείται στο +0,10%.

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα σήμερα στην Ουάσιγκτον, με τον Λευκό Οίκο να διαψεύδει δημοσίευμα της South China Morning Post (SCMP) που φέρει τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He να προτίθεται να αποχωρήσει μετά την πρώτη ημέρα συνομιλιών σε επίπεδο υπουργών. Το CNBC, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι ο Liu είναι ακόμη προγραμματισμένο να φύγει την Παρασκευή το πρωί.

Η πρόοδος που… δεν

H SCMP ανέφερε επίσης ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος μεταξύ των εμπορικών απεσταλμένων της Ουάσιγκτον και το Πεκίνου τη Δευτέρα και την Τρίτη, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες.

Ανέκαμψαν οι ασιατικές αγορές μετά από τις αρχικές απώλειες

Χθες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα πως η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης συμφωνίας, ωστόσο ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε στο CNBC ότι ο Πρόεδρος Trump δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Στα της Ευρώπης, η συνάντηση των διαπραγματευτών του Ην. Βασιλείου και της ΕΕ για το Brexit αναβλήθηκε για την Παρασκευή, μετέδωσε το Reuters, αφότου η ΕΕ διεμήνυσε στον Boris Johnson ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παραχωρήσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής πριν την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X