Οικονομία

Ευρωαγορές: Κέρδη άνω του 1% με το βλέμμα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Ευρωαγορές: Κέρδη άνω του 1% με το βλέμμα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη σημειώνουν σήμερα, Παρασκευή 11.20.2019 οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να φανεί λευκός καπνός από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας που θα συνεχιστούν σήμερα για δεύτερη διαδοχική μέρα στην Ουάσινγκτον.

Στις αγορές έχει επανέλθει η αισιοδοξία για τις προοπτικές μιας μερικής συμφωνίας μετά και τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες από το Λευκό Οίκο. “Τα πάμε πολύ καλά… θα τους δούμε αύριο, εδώ, και πάει πολύ καλά”, ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει να συναντήσει τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε στο Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 387,23 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άλμα 1,7% στις 12.382,40 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,2% στις 5.635,26 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη 0,05% στις 7.189,59 μονάδες μετά το ράλι της βρετανικής λίρας στον απόηχο των δηλώσεων των ηγετών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας ότι μπορεί να υπάρχει ένα πιθανό μονοπάτι για την επίτευξη συμφωνίας στο  Brexit. Η βρετανική λίρα καταγράφει σήμερα άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου μετά το μεγαλύτερο άλμα των τελευταίων επτά μηνών χθες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,7%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της γερμανικής SAP SE σημειώνει ράλι άνω του 8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 13% το τελευταίο τρίμηνο και τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,04 ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 82 cents ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Hugo Boss AG κατρακυλούν μετά την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα έσοδα και τα κέρδη του έτους από τη γερμανική εταιρεία ρούχων.

Οι μετοχές της Hugo Boss σημειώνουν βουτιά 12,8% στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας ότι περιμένει τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ 330 εκατ. και 340 εκατ. ευρώ φέτος, από 347 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X