Οικονομία

Ευρωαγορές: Κόκκινο… παντού και «βουτιά» η Credit Suisse!

Ευρωαγορές: Κόκκινο… παντού και «βουτιά» η Credit Suisse!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα… κόκκινα συνεχίζουν και σήμερα, Παρασκευή 07.02.2020, οι ευρωαγορές μετά τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων ημερών και ενώ οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Στην Κίνα, ο τελευταίος απολογισμός των αρχών ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 630, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 31.000 παγκοσμίως.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ διαβεβαίωσε χθες τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι η χώρα του είναι “απόλυτα ικανή” να αντιμετωπίσει την επιδημία, όπως ανακοίνωσε το Πεκίνο. Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο “πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην αντοχή και δύναμη της Κίνας”.

Η κινεζική οικονομία αναμένεται πάντως να εξασθενίσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την S&P Global Ratings, η οποία σε σημερινή της έκθεση αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμηση της για την ανάπτυξη το 2020 στο 5% από 5,7% προηγουμένως.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, μετά το χθεσινό του ρεκόρ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,4% στις 423,84 μονάδες. Ο δείκτης οδεύει πάντως για εβδομαδιαία κέρδη σχεδόν 3,3%, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση του από τον Μάρτιο του 2018.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,5% στις 13.511,17 μονάδες, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε βουτιά 3,5% τον Δεκέμβριο.

Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,3% στις 6022,28 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100  χάνει 0,6% στις 7.460,10 μονάδες.

Ασιατικές αγορές: Ανοδικό σερί ήταν… και πάει!

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,45%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Credit Suisse σημειώνει βουτιά άνω του 3% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Tidjane Thiam θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Thomas Gottstein, επικεφαλής της ελβετικής μονάδας της τράπεζας, αναλαμβάνει CEO του ομίλου. Η παραίτηση του Thiam ακολουθεί ένα πολύμηνο σκάνδαλο παρακολούθησης στελεχών της τράπεζας που οδήγησε τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές σε ποινική έρευνα.

Μεγάλες απώλειες σημειώνει και ο τίτλος της Burberry μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα έχει “ουσιώδη αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση για πολυτελή προϊόντα”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X