Οικονομία

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με… πολλή ανησυχία!

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με… πολλή ανησυχία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτή είναι η εικόνα σήμερα, Πέμπτη 11.04.2019, στις ευρωαγορές, μία μέρα αφότου οι ηγέτες της E.E. συμφώνησαν να δοθεί παράταση έως έξι μήνες στη Βρετανία για το Brexit.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

O πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε αμετάβλητος, ο DAΧ στη Φρανκφούρτη είναι επίσης αμετάβλητος στις 11.901,76 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,36% στις 5.469,58 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 0,29% στις 7.407,90 μονάδες.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τις εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Τερέζα Μέι κατέληξαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε κλίμα μάλλον τεταμένο, σε νέα αναβολή του Brexit, ως την 31η Οκτωβρίου, αποτρέποντας έτσι εκ νέου – τουλάχιστον προς το παρόν – τον κίνδυνο το διαζύγιο να γίνει χωρίς συμφωνία.

Την ίδια ώρα, παραμένουν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης καθώς και για προστατευτισμό στο εμπόριο.

«Κόκκινες» οι ασιατικές αγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Η ΕΚΤ την Τετάρτη διατήρησε αμετάβλητη τη χαλαρή νομισματική της πολιτική και προειδοποίησε ότι οι απειλές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν. Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης έχει ήδη αναβάλει την πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την κρίση και ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην προοπτική περαιτέρω υποστηρικτικών μέτρων αν επιμείνει η επιβράδυνση της οικονομίας της περιοχής.

Παράλληλα, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve έδειξαν ότι οι διαμορφωτές πολιτικής συμφώνησαν να μη βιαστούν να προχωρήσουν στις όποιες αλλαγές στη νομισματική πολιτική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X