Οικονομία

Ευρωαγορές: Παραμένουν… στα ψηλά!

Ευρωαγορές: Παραμένουν… στα ψηλά!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε διαρκώς ανοδική τροχιά παραμένουν και σήμερα, Πέμπτη 06.02.2020 οι ευρωαγορές αντλώντας ώθηση από τα ισχυρά κέρδη σε Ασία και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού.

Τα εταιρικά κέρδη παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, με τις Societe Generale, Sanofi, L’Oreal, Natixis, T-Mobile, Nokia και ING να είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που γνωστοποιούν σήμερα τα εταιρικά τους αποτελέσματα.

Τα κέρδη στην Ευρώπη ακολουθούν το ράλι των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω αισιοδοξίας ότι τα πρωτοφανή μέτρα που έχουν δρομολογήσει οι κινεζικές αρχές θα περιορίσουν την επιδημία του νέου κοροναϊού. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 28.000, ενώ συνολικά 563 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Θετικό κλίμα διαμορφώνει και η κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης να μειώσει στο μισό τους δασμούς σε δεκάδες αμερικανικά αγαθά αξίας περίπου 75 δισ. δολ. Οι δασμοί σε ορισμένα προϊόντα θα μειωθούν από το 10% στο 5% και σε άλλα από το 5% στο 2,5%, με ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,6% στις 426,00 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 13.574,87 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,8% στις 6.034,63 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,4% στις 7.513,37 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,6%.

Από το μέτωπο των μάκρο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Γερμανία έδειξαν ότι οι παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα υποχώρησαν σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο.

Οι παραγγελίες συρρικνώθηκαν 2,1% τον Δεκέμβριο διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν αύξηση των παραγγελιών κατά 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X