Οικονομία

Ευρωαγορές: Πράσινες… αφού «μίλησε» ο Τραμπ!

Ευρωαγορές: Πράσινες… αφού «μίλησε» ο Τραμπ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη καταγράφουν σήμερα, Τρίτη 02.07.2019, οι ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για την επίτευξη συμφωνίας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,03% στις 12.526,30 μονάδες, ο δείκτης του Λονδίνου κερδίζει 0,30% στις 7.520,55 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 επίσης σημειώνει άνοδο 0,05% στις 5.570,59 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,18% ενώ ο ισπανικός ΙBEX 35 υποχωρεί κατά 0,16%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως οι εμπορικές με την Κίνα έχουν ξαναρχίσει. “Έχουν ήδη ξαναρχίσει”, αποκρίθηκε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ερωτηθείς εάν οι διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνονται.

Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα και προβληματισμός

“Μιλάνε στο τηλέφωνο, αλλά συναντώνται επίσης”, συνέχισε, προφανώς αναφερόμενος στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών. Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία που θα “κλίνει” υπέρ των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζίνπινγκ συναντήθηκαν στο περιθώριο της G20 ανακηρύσσοντας εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Στην Ευρώπη, οι ηγέτες δεν έχουν ακόμα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα βρεθούν στην κορυφαία αξιώματα της Ευρώπης. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και σήμερα, μετά από μια μικρή διακοπή, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X