Οικονομία

Ευρωαγορές: Υποχωρούν και… άγιος ο Θεός!

Ευρωαγορές: Υποχωρούν και… άγιος ο Θεός!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποχωρούν οι ευρωαγορές σήμερα, Τετάρτη 13.11.2019, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το εμπόριο μετά τα νέα πυρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας και της Ευρώπης σε ομιλία του χθες στη Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας είναι κοντά, ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

“Μπορεί να γίνει σύντομα η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν συμφέρει τις ΗΠΑ”, τόνισε ο Τραμπ μιλώντας στο Economic Club of New York.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Κίνα ότι για πολλά χρόνια “έκλεβε τεχνολογίες και δουλειές από τις ΗΠΑ και επιδοτούσε τις βιομηχανίες της”, ενώ εκτίμησε ότι το Πεκίνο “πεθαίνει να κάνει μια συμφωνία”.

Ασιατικές αγορές: Απώλειες στον… απόηχο της ομιλίας Τραμπ!

Από τα πυρά του Αμερικανού προέδρου δεν γλίτωσε ούτε η Ευρώπη, με τον πρόεδρο Τραμπ να προειδοποιεί ότι “οι Ευρωπαίοι θα έχουν πλέον την ίδια μεταχείριση, εάν μας βάζουν δασμούς θα τους βάζουμε και εμείς”.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,8% στις 403,70 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1% στις 13.147,50 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,7% στις 5.876,77 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% στις 7.306,92 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει πτώση 1,6%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,1% στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, μετά από άνοδο 0,4% τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση τα στοιχεία είναι απογοητευτικά, με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία να ανακοινώνει πτώση 1,7% της βιομηχανικής παραγωγής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X