Οικονομία

Folli Follie: Κρίσιμη μέρα στο Πρωτοδικείο! Τι ζητά η εταιρεία

Folli Follie: Κρίσιμη μέρα στο Πρωτοδικείο! Τι ζητά η εταιρεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Folli Follie αναμένεται σήμερα να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αιτούμενος εκ νέου προληπτικά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές του, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη από χθες ο eretikos.gr.

Με τη συναίνεση του 53,7% των πιστωτών-ομολογιούχων της αλλά και με μια δραστικά συρρικνωμένη και προβληματική χρηματοοοικονομική εικόνα αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο όμιλος Folli Follie, αιτούμενος εκ νέου προληπτικά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές του.

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τα στοιχεία της αίτησης, ο όμιλος παράγει πωλήσεις της τάξης των 278 εκατ. ευρώ (έναντι 1,4 δισ. ευρώ λίγους μήνες πριν) και καταγράφει ζημίες σχεδόν στο σύνολο των βασικών του δραστηριοτήτων.

Με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη νέα αίτηση προληπτικών μέτρων προστασίας κατά το άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, ο όμιλος δραστηριοποιείται πλέον μόνο σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή. Είναι σαφές ότι το πόρισμα της δικανικής έρευνας που διεξήγαγε η Alvarez&Marsal (το οποίο είναι και το τελικό όπως έχει γράψει η στήλη Χαμαιλέων) «έκαψε» ολοσχερώς το ασιατικό τμήμα δραστηριότητας του ομίλου FFG και σχεδόν εξαφάνισε το ίδιο το brand και τη βασική δραστηριότητα της εταιρίας στον τομέα των κοσμημάτων και των αξεσουάρ.

Οι πωλήσεις και τα κέρδη της Folli Follie

Σύμφωνα με τα όσα παρατίθενται στο πλαίσιο της αίτησης -μετά τις επιβεβλημένες προσαρμογές-, ο τομέας κοσμημάτων με τις επωνυμίες Folli Follie και Links οf London αντιπροσωπεύουν πωλήσεις της τάξης των 70 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σε επίπεδο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα δύο brands εμφάνισαν ζημίες της τάξης των 19 εκατ. ευρώ και 18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα!

Ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος της έρευνας του εισαγγελέα για τη Fοlli Follie

Ο τομέας καλλυντικών, ο οποίος αποτελεί την πλέον πρόσφατη δραστηριότητα της FFG αφού εγκαινιάστηκε το 2012 με «μαγιά» τις ορφανές φίρμες που άφησε η κατάρρευση του γκρουπ Λαυρεντιάδη και Γερολυμάτου, είναι ο κλάδος που εμφανίζει μια ισορροπημένη λειτουργική κερδοφορία.

Σε επίπεδο πωλήσεων, αναπτύχθηκε σταθερά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το 2017 να εμφανίζει πωλήσεις της τάξης των 21,5 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι από τις αρχές του 2018 ανέλαβε και την αντιπροσώπευση των αρωματικών προϊόντων της Coty, εκτιμάται ότι το 2018 θα εμφανίσει κύκλο εργασιών της τάξης των 27 εκατ. ευρώ.

Τα πολυκαταστήματα

Ο κλάδος πολυκαταστημάτων εκπροσωπείται στην αίτηση μόνον από τα Factory Outlets, αφού ο όμιλος ως γνωστόν έχει ενεχυριάσει στις πιστώτριες τράπεζες, ποσοστά αλλά και δικαιώματα επί των μερισμάτων που τυχόν προκύπτουν από τη συμμετοχή στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Ο τομέας, με φορείς μόνον τα Factory, εμφανίζει κερδοφορία EBITDA της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του κλάδου ένδυσης/υπόδησης (δηλαδή της χονδρικής αντιπροσώπευσης και της λιανικής εκμετάλλευσης επώνυμων σημάτων) αποτελεί το 57% του αναθεωρημένου τζίρου του ομίλου. Ετσι τα έσοδα της δραστηριότητας διαμορφώνονται στα 159 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη EBITDA του τομέα σε 14 εκατ. ευρώ έναντι συνολικών ζημιών 24 εκατ. ευρώ.

Με ημερομηνία αναφοράς την 1η Νοεμβρίου 2018, ο όμιλος παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 532,2 εκατ. ευρώ (όπου ο κύριος όγκος αφορά στα ομολογιακά δάνεια που έχουν καταγγελθεί). Σ’ αυτό το ποσό, σύμφωνα με το euro2day.gr, περιλαμβάνονται επίσης 30,758 εκατ. ευρώ που αφορούν σε τραπεζικά δάνεια -πλήρως εξασφαλισμένα με το ενέχυρο των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X