Οικονομία

Folli Follie: Σήμερα η ώρα… μηδέν – Τι επιδιώκει η εταιρεία

Folli Follie: Σήμερα η ώρα… μηδέν – Τι επιδιώκει η εταιρεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστική για τη Folli Follie αναμένεται να είναι η απόφαση που θα λάβει σήμερα, Τετάρτη 12.09.2018, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το οποίο θα εξετάσει την αίτηση της εισηγμένης για προστασία από τους πιστωτές της μέσω υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Η αίτηση αυτή έχει προκαλέσει την καταγγελία των δανειακών συμβάσεών της Folli Follie από πιστωτές της, όπως οι Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.

Αναφορικά με την εκκρεμή αίτηση της Folli Follie υπό το άρθρο 106(α)6 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθεμία από τις ανωτέρω τράπεζες και η Τράπεζα Αττικής ΑΕ κατέθεσαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 κύριες παρεμβάσεις κατά της εταιρείας, με αίτημα την απόρριψη της εκκρεμούς αίτησης της Folli Follie και την μη παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής.

Οι προσπάθειες της Folli Follie

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα επιδιώξει παράταση της προσωρινής απόφασης για την προστασία της από τους πιστωτές της.  Ως επιχείρημα αναμένεται να επικαλεστεί το γεγονός ότι δεν έχουν παραδοθεί τα στοιχεία ελέγχου από την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young.

Οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία και στην Ernst & Young εντός των τριών επόμενων εβδομάδων και με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της, γεγονός που σημαίνει ακόμα μια καθυστέρηση, εφόσον δεχθεί το δικαστήριο το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται τέλος το γεγονός πως την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα αναφορικά με όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με τη Folli Follie και τη μετοχή της που σε κάποιο βαθμό θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X