Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία

Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, ωστόσο σε ό,τι έχει να κάνει τη δεύτερη κατηγορία τα προβλήματα είναι πολλά, με την πλατφόρμα να υπολειτουργεί από χθες και να τίθεται ακόμη και εκτός λειτουργίας, όπως ενημέρωσε η ΑΑΔΕ.

Αυτά τα προβλήματα επικαλούνται μεταξύ άλλων τόσο το Οικονομικό Επιμελητήριο όσο και η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και ζητούν εκ νέου να δοθεί νέα παράταση μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Το αίτημα διατυπώνεται, δεδομένου ότι – όπως αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος- σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, δεν έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις και η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

Επιπλέον, οι λογιστές – φοροτεχνικοί, το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς από το ΟΕΕ, τον Φορέα που τους εκπροσωπεί, την παρέμβασή του για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη.

Οι μισές φορολογικές δηλώσεις είναι «μηδενικές»

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περίπου η μία στις δύο δηλώσεις που έχουν επεξεργαστεί είναι «μηδενικές» ενώ στο 20% αντιστοιχεί επιστροφή φόρου και το 30% είναι χρεωστικό, ο φολογούμενος δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει φόρο.

Την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, είναι και η ημερομηνία είτε για την εφάπαξ εξόφληση είτε για την πληρωμή της πρώτης από τις 8 δόσεις. Παράλληλα, αν κάποιος επιλέξει τις 24 δόσεις θα πρέπει να κάνει αίτηση για ρύθμιση και θα πρέπει να πληρωθεί άμεσα η  πρώτη δόση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X