Οικονομία

Η βενζίνη «έκαψε» τους εκδρομείς του Πάσχα/ – Πλήρωσαν ακριβά την έξοδο: Η βενζίνη στην Κύπρο και η βενζίνη στην Ελλάδα…

Η βενζίνη «έκαψε» τους εκδρομείς του Πάσχα/ – Πλήρωσαν ακριβά την έξοδο: Η βενζίνη στην Κύπρο και η βενζίνη στην Ελλάδα…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η βενζίνη στην Κύπρο και η βενζίνη στην Ελλάδα: Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης – Φόβοι για νέο ανοδικό «ράλι» από βδομάδα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς υγρών καυσίμων
Ακριβότερα πληρώνουν τη βενζίνη της επιστροφής οι εκδρομείς του Πάσχα, καθώς οι τιμές στην επαρχία, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς, έχουν σταθεροποιηθεί αισθητά πάνω από τα δύο ευρώ.

«Καίει» η βενζίνη
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, σε όλες τις δημοφιλείς περιοχές η αμόλυβδη έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα δύο ευρώ.

Συγκεκριμένα:
Κυκλάδες: 2,207€/lt
Δωδεκάνησα: 2,140€/lt
Ευρυτανία: 2,060€/lt
Λευκάδα: 2,059€/lt
Ζάκυνθος: 2,032€/lt
Αιτωλοακαρνανία: 2,020€/lt
Κέρκυρα: 2,016€/lt
Αρκαδία: 2,000€/lt
Όσοι έζησαν τη μοναδική εμπειρία των πασχαλινών εθίμων της Κέρκυρας, θα την πληρώσουν ακριβά στο ταξίδι της επιστροφής, αφού θα γεμίσουν το ρεζερβουάρ στο νησί των Φαιάκων με μέση τιμή της αμόλυβδης στα 2,016€/lt και μαζί με το αντίτιμο των διοδίων, η διαδρομή θα κοστίσει 94,70€.

Αλλά και όσοι έμειναν στην άλλη όχθη του Ιονίου, στη Βόνιτσα για παράδειγμα, θα πληρώσουν την αμόλυβδη 2,039€/lt, έτσι όταν θα φτάσουν στην Αθήνα θα έχουν ξοδέψει, μαζί με τα διόδια, 72.61€.

Και οι Θεσσαλονικείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Ενδεικτικά, όσοι πέρασαν το Πάσχα στον Βόλο, θα γεμίσουν το ρεζερβουάρ με τιμή 2,014€/lt και το σύντομο ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα τους κοστίσει περισσότερα από 37 ευρώ.

Η επιστροφή στα αστικά κέντρα αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της Τρίτης. Το πρωί της Τετάρτης, οι οδηγοί θα χρειαστεί να ξαναγεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα.

Σήμερα, η μέση τιμή τους στον νομό Αττικής έχει διαμορφωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αμόλυβδη: 1,982€/lt (95οκτ.), 2,166€/lt (100οκτ.)
Diesel: 1,690€/lt
Υγραέριο: 0,879€/lt
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς υγρών καυσίμων, η αποκλιμάκωση δεν αναμένεται σύντομα, αντιθέτως εκφράζονται φόβοι για νέο ανοδικό ράλι από τα μέσα της εβδομάδας που ήδη διανύουμε.

Η βενζίνη στην Κύπρο και η βενζίνη στην Ελλάδα

Και μια και είμαστε στην Κύπρο, θα πρέπει να σας πω ότι οι Κύπριοι διαμαρτύρονται ότι η βενζίνη είναι ακριβή. Μάλλον θα είναι από αυτούς που δεν γνωρίζουν την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα. Στην Κύπρο η βενζίνη (αμόλυβδη) πωλείται προς 1.539 το λίτρο, το πετρέλαιο 1.579 και εδώ στην Ελλάδα φτάνει σχεδόν στα 2 ευρώ και στα νησιά έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Ενημέρωσα τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την τιμή της βενζίνης στην Κύπρο και ξέρετε τι μου απάντησε; «Ρώτα» (σ.σ. προφανώς τους Κυπρίους) « και για την τιμή ρεύματος 0,35/kwh!!!» και ο υπουργός έκλεισε εκεί το θέμα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X