Οικονομία

«Κόκκινες» οι ευρωαγορές λίγο πριν την… μάχη στο Λονδίνο για το Brexit!

«Κόκκινες» οι ευρωαγορές λίγο πριν την… μάχη στο Λονδίνο για το Brexit!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες σημειώνουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Παρασκευής, 18.10.2019, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και αλλά και τις πιθανότητες υπερψήφισης της συμφωνίας για το Brexit αύριο στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 χάνει 0,4% στις 391,39 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί σε ποσοστό 0,4% στις 12.605,70 μονάδες, ο γαλλικός CAC διολισθαίνει 0,7% στις 5.631,32, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,5% στις 7.147,36 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,3%.

Ο αρχικός ενθουσιασμός από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit χθες στις Βρυξέλλες έδωσε γρήγορα την θέση του στον προβληματισμό καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν φαίνεται να διαθέτει επαρκή αριθμό βουλευτών για να την περάσει από το κοινοβούλιο.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει το Σάββατο με τους περισσότερους αναλυτές να κάνουν λόγο για ψηφοφορία-θρίλερ μετά την άρνηση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας – στενού συμμάχου του Τζόνσον – να στηρίξει την πρόταση.

«Σφαλιάρα» για τη στερλίνα μετά την… παγωμένη επιστροφή Τζόνσον!

Το κλίμα σήμερα επιβαρύνουν και τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα για την πορεία της ανάπτυξης.

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 1992 όταν η Κίνα ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία σε επίπεδο τριμήνου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 6,1% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X