Οικονομία

«Κόκκινες» οι ευρωαγορές σε κλίμα επιφυλακτικότητας

«Κόκκινες» οι ευρωαγορές σε κλίμα επιφυλακτικότητας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο συνεχίζουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, 15.05.2019, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας με την ελπίδα να μην υπάρξουν και νέες μονομερείς ενέργειες από Ουάσινγκτον και Πεκίνο.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βοήθησαν να υποχωρήσουν οι ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών “εχθροπραξιών” μετά την επιβολή εκατέρωθεν δασμών τα τελευταία 24ωρα.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε χθες την εμπορική διένεξη με την Κίνα “μικρό καβγαδάκι”, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι “όταν ο καιρός θα είναι σωστός, θα κάνουμε μια συμφωνία με την Κίνα”.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2% στις 375,47 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,3% στις 11.952,98 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 5.315,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.242,27 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται παράλληλα στα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για την απασχόληση και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά την ανοδική αντίδραση της Wall

Σύμφωνα με την Eurostat, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,4% ο α’ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ενισχύθηκε 1,2%.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% το α΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,7% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, ενώ η γαλλική οικονομία κατά 0,3% και 1,1% αντίστοιχα.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 0,3% στην Ευρωζώνη το α’  τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X