Οικονομία

Κόκκινο… βαθύ για την Wall Street! “Τρίζουν” οι τεχνολογικοί “κολοσσοί”!

Κόκκινο… βαθύ για την Wall Street! “Τρίζουν” οι τεχνολογικοί “κολοσσοί”!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη φορά, οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση! Η Amazon, μάλιστα, ηγείται της πτώσηςαυτής. Και κάπως έτσι συμπαρασύρει τον Dow Jones σε πτώση που έφτασε ενδοσυνεδριακά και τις 700 μονάδες.

Τελικά ο Dow Jones έκλεισε στις 23.644,19 μονάδες με απώλειες 1,90%, ο Nasdaq στις 6.870,12 μονάδες με πτώση 2,74% και ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 2.581,88 μονάδες (-2,23%).

“Τριγμοί” στην Wall Street από την Amazon!

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου Amazon έχασε 5,2% μετά την δεύτερη επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο κατά την οποία την κατηγόρησε ότι δεν καταβάλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων.

«Μιας και μιλάμε γι’ αυτό, λέγεται ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων χάνει κατά μέσο όρο 1,5 δολάρια για κάθε δέμα που παραδίδει για λογαριασμό της Amazon. Αυτό σημαίνει δισεκατομμύρια δολάρια», έγραψε το Σάββατο στο Twitter ο Ντ. Τραμπ.

Φαινόμενο Spotify! Οι αναλυτές ήδη την… λατρεύουν!

«Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων αύξανε τις τιμές της για τα δέματα, το κόστος διανομής της Amazon θα αυξανόταν κατά 2,6 δισ. δολάρια. Αυτή η αισχροκέρδεια εις βάρος των Ταχυδρομείων πρέπει να σταματήσει. Η Amazon πρέπει να πληρώνει το πραγματικό κόστος (και τους φόρους της) τώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Χασούρα και η Tesla!

Πέρα από την Amazon βαριές απώλειες άνω του 5% είχε και ο τίτλος της Tesla, ενώ το αρνητικό κλίμα επεκτείνεται και σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες όπως Facebook, Netflix and Alphabet οι οποίες διαπραγματεύονται αρκετά χαμηλά καταγράφοντας πτώση 2.75%, 5.1% και 2,5% αντίστοιχα.

Το αρνητικό κλίμα ακολουθεί την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα στις πολιτικές Τραμπ. Εντείνοντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Κίνας-ΗΠΑ με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Δίμηνο «φωτιά» για το μέλλον της ΔΕΗ!

Η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε περίπου 130 αμερικανικά αγαθά. Αντιδρώντας έτσι στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Αλλά και την επιβολή ειδικών μέτρων για τις κινεζικές εισαγωγές.

Οι ανησυχίες για το εμπόριο παραμένουν επίσης μετά την πρωτοβουλία του προέδρου Τραμπ να συνδέσει την πρόταση του για το τείχος στο Μεξικό με τις διαπραγματεύσεις της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορείου Βορείου Αμερικής (NAFTA) μεταξύ των δύο χωρών.

Σε μήνυμα του στο Twitter την Κυριακή ο Τραμπ σημείωσε: «Πρέπει να σταματήσουν τις μεγάλες ροές ναρκωτικών και ανθρώπων ή θα σταματήσω τις ροές κεφαλαίων, NAFTA. Το τείχος είναι αναγκαίο».

Κώστας Νικολαΐδης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X