Οικονομία

Κρεσέντο… κερδών στις ευρωαγορές!

Κρεσέντο… κερδών στις ευρωαγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται σήμερα Πέμπτη, 20.06.2019, οι ευρωαγορές καθώς τα σημάδια από τις Βρυξέλλες ότι δεν επίκειται άμεσα λήψη μέτρων κατά της Ιταλίας για το ζήτημα του ελλείμματος ήλθαν να προστεθούν στο κλίμα τόνωσης της παγκόσμιας οικονομίας διά μέσου της νομισματικής πολιτικής που στέλνουν οι κεντρικές τράπεζες μεγάλων οικονομιών του πλανήτη.

Το ανοικτό παράθυρο που άφησε η αμερικανική Fed για μείωση επιτοκίων εντός του έτους ακολούθησε μια ισχυρότατη προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ότι πιθανόν να είναι αναγκαία η ανάληψη ακόμη ισχυρότερης δράσης για την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των χωρών – μελών της Ευρωζώνης κινούνται πτωτικά, με τον πανευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 0,6%.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Πιέζοντας τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί κατά 0,6%, μετά από πληροφορίες ότι οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ διερευνούν κατά πόσον η γερμανική τράπεζα συμμορφώθηκε με την αμερικανική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα.

Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, EuroStoxx 50, ενισχύεται κατά 0,67%, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει κέρδη 0,80% και τον γαλλικό CAC να κινείται επίσης με θετικό πρόσημο (+0,55%). Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ηπιότερα ανοδικά, κατά 0,22%.

Χρηματιστήριο: Επισκιάζουν την σταθερότητα οι απώλειες της ΔΕΗ

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB προσθέτει 0,78%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35κερδίζει 0,19%.

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου (Bank of England) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφαση της για το βασικό της επιτόκιο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναμένουν διατήρησή του στο 0,75%, παρά το γεγονός ότι δύο αξιωματούχοι της πρόσφατα έκαναν λόγο για ανάγκη αύξησής τους στο εγγύς μέλλον.

Ο παράγοντας… Αγγλία

Οι βουλευτές των κυβερνώντων Συντηρητικών, εξάλλου, αναμένεται να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι τελικοί δύο υποψήφιοι για τη διαδοχή της Theresa May στην ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία, με σαφές το προβάδισμα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Boris Johnson.

Σε εταιρικά νέα, η Airbus επισφραγίζει συμφωνίες με μεγάλους αγοραστές για το τελευταίο επιβατικό αεροσκάφος παραγωγής της στο Air Show του Παρισιού, μετά την έκπληξη της παραγγελίας, εκ μέρους της British Airways, του  αμφιλεγόμενου αεροσκάφους 737 Max της ανταγωνίστριάς της, Boeing.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X