Οικονομία

Μικτές οι τάσεις στις ευρωαγορές

Μικτές οι τάσεις στις ευρωαγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτά πρόσημα σημειώνουν οι ευρωαγορές με τις δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με την εξέλιξη της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,19%, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,14% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 επίσης χάνει 0,03%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,36% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB επίσης σημειώνει πτώση 0,17%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι την εμπορική συμφωνία επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν αν ήθελαν να προσθέσουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα ύψους $325 δισ. Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν ενώ οι δύο χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει να μην εντείνουν τις εντάσεις εν μέσω επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το εμπόριο στο επίκεντρο

Στα εταιρικά αποτελέσματα, στην κερδοφορία επέστρεψε το β’ τρίμηνο η Ericsson, καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και δικτύων στη Βόρεια Αμερική και στη βορειοανατολική Ασία ανεβάζουν τις δαπάνες τους για τα δίκτυα 5G. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε κέρδη 1,71 δισ. σουηδικές κορώνες (182 εκατ. δολάρια), έναντι ζημιών 1,89 δισ. σουηδικών κορώνων την ίδια περίοδο το 2018, καθώς οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 10% στα 54,81 δισ. κορώνες. Αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα της Fact Set, ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,7 δισ. κορώνες και πωλήσεις 53,51 δισ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X