Οικονομία

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, ράλι για τις μετοχές των Peugeot και Fiat Chrysler

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, ράλι για τις μετοχές των Peugeot και Fiat Chrysler
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα, Τετάρτη 30.10.2019, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Κίνα διστάζει να δεσμευτεί στους όρους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια εμπορική συμφωνία και εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 398,39 μονάδες.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών πρωταγωνιστεί σήμερα μετά την ανακοίνωση των Peugeot και Fiat Chrysler ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για μια πιθανή συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

Ο μετοχές των Fiat Chrysler και  PSA Peugeot Citroen σημειώνουν ράλι 8,4% και 7% αντίστοιχα.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,01% στις 12.938,99 μονάδες, ο γαλλικός CAC άνοδο 0,2% στις 5.753,41 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,1% στις 7.300,71 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,55%.

Ο παράγοντας Τραμπ

Από το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι το αίτημα του προέδρου Τραμπ η Κίνα να αγοράσει έως 50 δισ. δολ. σε αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ αποτελεί βασικό εμπόδιο στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Reuters, το πρώτο σκέλος της συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη ενδεχομένως να μην υπογραφεί στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Χιλή τον επόμενο μήνα.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την τρίτη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης αυτό το έτος.

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Fed

Στην Ευρώπη, το βρετανικό κοινοβούλιο άνοιξε χθες τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου σε μια νέα προσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στο Brexit.

Πλούσια σε εταιρικά αποτελέσματα και η σημερινή ημέρα. Από τον τραπεζικό κλάδο, η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρές ζημιές  832 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο, οδηγώντας τις μετοχές της σε βουτιά άνω του 4%.

Από την πλευρά της η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 881 εκατ. ελβετικά φράγκα το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η βρετανική Standard Chartered ανακοίνωσε καθαρά κέρδη $772 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X