Οικονομία

Μπερδεμένες οι ασιατικές αγορές

Μπερδεμένες οι ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης. 29.08.2018, μετά τα νέα ρεκόρ των δεικτών στη Wall Street στον απόηχο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Μεξικού.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Ο τεχνολογικός Nasdaq και ο S&P 500 έκλεισαν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά καθώς η επιτυχής κατάληξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Μεξικού δημιουργεί προσδοκίες για τις διαπραγματεύσεις της αμερικανικής κυβέρνησης με την Κίνα και την Ε.Ε.

Ο Λευκός Οίκος έχει απειλήσει την Κίνα με νέους δασμούς σε αγαθά έως 200 δισ. δολ. Εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή του θα είναι δύσκολο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να αποφύγουν έναν ανεξέλεγκτο εμπορικό πόλεμο, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,2% στις 22.861,74 μονάδες με τις ναυτιλιακές Mitsui OSK Lines και Nippon Yusen να ξεχωρίζουν με άλμα 4,3% και 2% αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη παρά τις πιέσεις σε ονόματα του χρηματοοικονομικού κλάδου όπως η BOC Hong Kong που υποχωρεί σε ποσοστό 2,2%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 0,4% ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Με τον τεχνολογικό κολοσσό Samsung να καταγράφει άνοδο 0,2%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ ASX 200 ενισχύεται 0,2%. Ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει άνοδο άνω του 1%. Ανοδικά κινούνται και οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X