Οικονομία

ΟΑΕΔ – ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ: Οι δικαιούχοι – Τα ποσά

ΟΑΕΔ – ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ: Οι δικαιούχοι – Τα ποσά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας αλλά και του δώρου Πάσχα που πρόκειται να καταβληθεί πριν το Πάσχα ή και λίγες ημέρες νωρίτερα και φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα να λάβουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν μόνο οι επιδοτούμενοι άνεργοι.

Τι ποσό προβλέπεται για τους δικαιούχους

Όσον αφορά τους ανέργους, το δώρο για την περίοδο του Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας, στην περίπτωση που οι άνεργοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Στην περίπτωση που οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει διάρκεια επιδότησης μικρότερη από αυτήν που καθορίζεται πιο πάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Πάσχα για όσους είναι σε αναστολή

Σε δύο δόσεις πρόκειται να λάβουν δώρο Πάσχα, οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας μερικό ή ολόκληρο το χρονικό διάστημα, από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2021,

Μία δόση με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, τα 534 ευρώ, για όσες μέρες ήταν σε αναστολή εργασίας.

Μία με βάση τον μισθό τους, για όσο διάστημα εργάστηκαν. Όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, «δίνεται δώρο Πάσχα επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επί αναλογία των ημερών αναστολής, την περίοδο Ιανουαρίου-Απρίλιου 2021 με κόστος 210 εκατ. ευρώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X