Οικονομία

Πήραν θάρρος οι ευρωαγορές από τις δηλώσεις Μπαρνιέ

Πήραν θάρρος οι ευρωαγορές από τις δηλώσεις Μπαρνιέ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό τέμπο κινούνται οι ευρωαγορές παίρνοντας θάρρος από τις δηλώσεις του διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ακόμη πιθανή μια συμφωνία ανάμεσα στο μπλοκ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,74% στις 392,56 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο και τον κλάδο λιανικής να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%.

Μιλώντας στο Λουξεμβούργο λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών η οποία πιθανότατα θα καθορίσει τη μοίρα του Brexit, ο Barnier είπε: “Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά, η δουλειά άρχισε εκ νέου σήμερα, εργαστήκαμε πολύ εντατικά και το σαββατοκύριακο, καθώς, ακόμη και αν η συμφωνία θα είναι δύσκολη, για να είμαι ειλικρινής, είναι ακόμη πιθανό να επιτευχθεί εντός της εβδομάδας, ακόμη κι αν η επίτευξη συμφωνίας ήταν δύσκολη και με τον καιρό γινόταν όλο και δυσκολότερη”.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,57% στις 12.557 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,72% στις 5.683 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,12% στις 7.223 μονάδες.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στην περιφέρεια, ο IBEX 35 κινείται στο +0,81%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,62%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά τη Δευτέρα μετά την είδηση ότι η Κίνα θέλει να πραγματοποιήσει περαιτέρω συζητήσεις προτού υπογράψει την πρώτη φάση μιας περιορισμένης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steve Mnuchin δήλωσε στο CNBC ότι οι δασμοί του Δεκεμβρίου πιθανότατα θα επιβληθούν χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Πίσω στην Ευρώπη, το ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης εννέα Καταλανούς αυτονομιστές για το ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Στην Πολωνία, το λαϊκιστικό κόμμα Νόμος Και Δικαιοσύνη εξασφάλισε δεύτερη θητεία μετά τις εκλογές της Κυριακής, αλλά έχασε την άνω βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X