Οικονομία

«Πρασινάκι» σήμερα για τις ευρωαγορές!

«Πρασινάκι» σήμερα για τις ευρωαγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Yψηλότερα κινούνται σήμερα, Πέμπτη 30.05.2019, οι ευρωαγορές μετά τις χτεσινές απώλειες και την πτώση του πανευρωπαϊκού δείκτη σε χαμηλό 2,5 μηνών. Οι επενδυτές εστιάζουν άλλη μία φορά στις εξελίξεις γύρω από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,50%, ο FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,17% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 επίσης κερδίζει 0,39%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,65% ενώ ο FTSE MIB επίσης ενισχύεται κατά 0,61%.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τις αρχές του μήνα όταν ολοκλήρωσαν τον 11ο γύρο εμπορικών συνομιλιών χωρίς συμφωνία.

Στα… κόκκινα και σήμερα οι ασιατικές αγορές!

Οι ΗΠΑ στη συνέχεια αύξησαν τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. με την Κίνα να αντιδρά δρομολογώντας ανάλογα αντίποινα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που φέρουν το Πεκίνο να εξετάζει την επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών προκειμένου να πλήξει τις ΗΠΑ. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να συνάψουν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Οι… δημοσκοπήσεις

Στην Ευρώπη, μια δημοσκόπηση που διεξήχθη στη Γερμανία αποκάλυψε πως οι περισσότεροι Γερμανοί δεν βλέπουν την Κραμπ – Καρενμπάουερ ως έτοιμη για να διαδεχτεί την Άγγελα Μέρκελ στη καγκελαρία. Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει πως επτά στους 10 Γερμανούς (70%) πιστεύουν ότι η Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρεν μπάουερ δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναλάβει το αξίωμα. Μάλιστα, θέλουν να παραμείνει η Μέρκελ στη θέση αυτή μέχρι το 2021, δηλαδή μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X