Οικονομία

«Πράσινες» οι ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ!

«Πράσινες» οι ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, 06.06.2019, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία και τα επιτόκια.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ δεν αναμένεται να οδηγήσει σε κάποια μεταβολή των επιτοκίων, ωστόσο ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους ακριβείς όρους της νέας σειράς στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί  και στον αντίκτυπο των παγκόσμιων εμπορικών αντιπαραθέσεων που έχει αρχίσει να γίνεται αισθητός στην οικονομική επέκταση σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 376,44 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,7% στις 12.068,16 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,6% στις 5.324,35 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο επίσης 0,6% στις 7.263,61 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,85%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις δεσπόζει η ανακοίνωση της Fiat Chrysler ότι τερματίζει τις συνομιλίες με τη γαλλική Renault για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

Αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Η Fiat Chrysler Automobiles NV απέσυρε την πρόταση της για συγχώνευση με τη Renault SA μετά την υποχώρηση της γαλλικής κυβέρνησης καθώς δεν είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη της Nissan Motor Co., όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο τίτλος της Fiat σημειώνει κέρδη 0,6%, ενώ η Renault σημειώνει βουτιά άνω του 6%.

Στα μάκρο της ημέρας, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε σήμερα την αρχική εκτίμηση για άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,4% το α΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο και 1,2% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Το δ΄ τρίμηνο το ΑΕΠ της Ευρωζώνης είχε αναπτυχθεί κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι οι τελικές καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,5% μετά από άνοδο 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 1,1%, επιβραδύνοντας από άνοδο 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν 0,6% (+1,2% το προηγούμενο τρίμηνο) και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,4% (+1,2% το προηγούμενο τρίμηνο).

Παράλληλα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,3% το α΄ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε κατά 1,3%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X