Οικονομία

Σεισμός με την BT! Ο “κολοσσός” των τηλεπικοινωνιών “τσεκουρώνει” 13.000 θέσεις εργασίας

Σεισμός με την BT! Ο “κολοσσός” των τηλεπικοινωνιών “τσεκουρώνει” 13.000 θέσεις εργασίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο “γίγαντας” των τηλεπικοινωνιών, η βρετανική BT ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κόψει 13.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια! Η εταιρεία αναφέρει πως θέλει να περιορίσει ρόλους οι οποίοι αφορούν σε θέσεις μάνατζμεντ.

Πώς θα γίνουν οι απολύσεις – Φεύγει και από το Λονδίνο!

Για να μη γελιόμαστε, όμως, υπάρχει φυσικά και το οικονομικό κίνητρο. Κι αυτό καθώς με αυτόν τον τρόπο η BT θα “γλυτώσει” περίπου 1,5 δισ. λίρες!

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, περίπου τα 2/3 των απολύσεων θα γίνουν σε θέσεις εργασίας εντός των βρετανικών συνόρων. Εκεί, δηλαδή, όπου απασχολούνται περίπου 80.000 άνθρωποι.

Το υπόλοιπο 1/3 θα περικοπεί από τις 18.000 θέσεις εργασίας της BT που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει 6.000 νέους ρόλους “ώστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του δικτύου και την εξυπηρέτηση των πελατών”.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι των καταιγιστικών εξελίξεων είναι το εξής: Πως η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της από το Λονδίνο! Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η έδρα της βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα εδώ και 150 χρόνια.

Τι λέει και τι… εννοεί η BT

“Είναι σημαντικό η BT να μεταμορφώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο για να δημιουργήσει έναν ευέλικτο οργανισμό που θα επιτυγχάνει να προσφέρει διαρκή βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών και την παραγωγικότητα”. Αυτό ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Και συνέχισε: “Η BT συνεπώς σκοπεύει να απλοποιήσει το επιχειρησιακό της μοντέλο συμπεριλαμβάνοντας λιγότερους, μεγαλύτερους και περισσότερο υπεύθυνους ρόλους αλλά και επιχειρώντας μια αποστρωμάτωση στις διαχειριστικές δομές της”.

Ο “γίγαντας” των τηλεπικοινωνιών ισχυρίζεται πως σκοπεύει να απλοποιήσει όλες τις διαδικασίες και να αυξήσει την χρήση της αυτοματοποίησης για να μειώση τα κόστη.

Πέφτει η μετοχή!

Οι αγορές αντέδρασαν… άμεσα μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις. Όπως αναφέρει το VVC, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άμεσα πτώση της τάξης του 8% και αναλυτές εκτιμούν πως… έπεται συνέχεια.

Με πληροφορίες από: bbc.com / theguardian.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X