Οικονομία

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι καταγγελίες φέτος για το δώρο Χριστουγέννων!

Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι καταγγελίες φέτος για το δώρο Χριστουγέννων!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαν χιονοστιβάδα συνεχίζουν να έρχονται οι καταγγελίες εργαζομένων για τις αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές των εργοδοτών όσον αφορά την καταβολή των χρημάτων για το δώρο Χριστουγέννων, την ώρα που η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας αποδέχονται σιωπηλά τα όσα επιβεβαιώνουν εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες.

Τα συνδικάτα σημειώνουν ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι καταγγελίες για μη καταβολή του δώρου είναι τουλάχιστον τριπλάσιες σε σχέση με πέρυσι.

Οι καταγγελίες, που φτάνουν και στη ΓΣΕΕ, αφορούν επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και όλους τους κλάδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μόνο λίγες ώρες οι καταγγελίες ξεπέρασαν τις 270 και όλες αφορούσαν τη μη καταβολή του δώρου από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα, φούρνους, ανθοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων και ζαχαροπλαστεία, μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες καθαρισμού και σεκιούριτι, αλλά και πολυκαταστήματα.

Ακόμα άλλες 150 καταγγελίες αφορούν περιπτώσεις εργοδοτών που κατέβαλαν το δώρο, αλλά στη συνέχεια το ζήτησαν πίσω από τους εργαζομένους τους στο… χέρι.

Αμέτρητες οι καταγγελίες για το δώρο Χριστουγέννων

Σε άλλες καταγεγραμμένες καταγγελίες που φτάνουν στα συνδικάτα, επιχειρηματίες – εργοδότες δηλώνουν απειλητικά στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν χρήματα για την καταβολή του δώρου και τους δίνουν ως μοναδική επιλογή την υποβολή καταγγελίας στην αστυνομία. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εργοδοτών που κατέβαλαν ένα μέρος του δώρου και το υπόλοιπο υποσχέθηκαν να το αποπληρώσουν έως το τέλος του έτους, ζητώντας την κατανόηση του προσωπικού.

Συντάξεις: Τι φέρνει το 2021 για τα όρια ηλικίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Τέλος, πολλές είναι οι περιπτώσεις των εργοδοτών που ζήτησαν από το προσωπικό τους να επιστρέψουν μέρος ή και ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, ενώ άλλοι ζήτησαν τμήμα από το δώρο που κατέβαλε το κράτος για τους μήνες που ήταν σε αναστολή από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο.

Από τη Συνομοσπονδία τονίζεται και πάλι ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία του αυτόφωρου διαρκεί έως και 48 ώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X