Οικονομία

Στα… κόκκινα οι ευρωαγορές!

Στα… κόκκινα οι ευρωαγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικό είναι το πρόσημο των δεικτών στις ευρωαγορές σήμερα, Δευτέρα 08.04.2019, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια “δύσκολη” σεζόν ανακοίνωσης κερδών από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο Ftse 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,11%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,29%, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,11%, ο Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,13%, ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,45%, και ο FTSE Mib στο Μιλάνο υποχωρεί 0,10%.

Το focus των αγορών βρίσκεται στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να ξεκινούν την περίοδο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η επερχόμενη περίοδος ανακοίνωσης των κερδών θα μπορούσε να αποδειχτεί στο πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσης μείωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, από το 2016.

Στην Ευρώπη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May εξακολουθεί να αναζητά νέο σχέδιο για να εξασφαλίσει μια καθυστέρηση του Brexit από τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο.

Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί βουλευτές απέτυχαν να εγκρίνουν μια συμφωνία αποχώρησης, με την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να αναμένεται να αποχωρήσει στις 12 Απριλίου.

Άνοιγμα με… επιφυλακτικότητα στις ασιατικές αγορές!

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε πως οι συνολικές εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν 1,3% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές μεταβολές και τις ημερολογιακές επιδράσεις.

Οι γερμανικές εισαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 1,6%.

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 18,7 δισ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από τα 18,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X