Οικονομία

Συνεχίζεται το… ράλι στις ασιατικές αγορές

Συνεχίζεται το… ράλι στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν την δεύτερη εβδομάδα του νέου έτους οι ασιατικές αγορές. Είχαν βέβαια και το… ισχυρό lead από την Wall Street που έκανε ποδαρικό στο 2018 με νέα ρεκόρ και μεγάλα κέρδη.

Καθότι δεν υπάρχουν μακροοικονομικές ανακοινώσεις στην σημερινή ατζέντα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σταδιακά στα εταιρικά αποτελέσματα, η περίοδος ανακοίνωσης των οποίων ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,89%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται κατά 0,13%. Θετικά πρόσημα και στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,14%. Σε ανοδική τροχιά και ο Kospi στη Νότια Κορέα που ενισχύεται κατά 0,63%, ενώ αντίθετα μοναχική πτωτική πορεία ακολουθεί ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία με απώλειες 0,3%.

Και λίγο… Κιμ Γιονγκ Ουν

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις, η Βόρεια Κορέα έστειλε στη Νότια τον κατάλογο των Βορειοκορεατών αξιωματούχων που θα συμμετάσχουν στις πρώτες συνομιλίες μεταξύ των δύο κρατών εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η Σεούλ.

Οι συνομιλίες προβλέπεται να διεξαχθούν την Τρίτη με κύριο θέμα τη συμμετοχή της Πιονγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται τον ερχόμενο μήνα στη Νότια Κορέα. Η συνάντηση Βορρά-Νότου, η πρώτη από τον Δεκέμβριο του 2015, θα πραγματοποιηθεί στο Πανμουντζόμ, ένα συνοριακό χωριό όπου υπογράφτηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο της Κορέας (1950-53).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X